Aanbouw

Aan wat voor aanbouw zit je te denken? Je kunt een aanbouw aan je huis laten zetten omdat je meer ruimte wilt. Ook kun je kiezen voor een aanbouw die zorgt voor meer lichtinval. Wanneer je ruimtes als de keuken wilt uitbouwen moet je rekening houden met het verleggen van een heleboel leidingen. Laat ons jouw aanbouw plannen in kaart brengen om zo tot een goed overzicht van werkzaamheden en kosten te komen!

Hoe ziet het proces van een aanbouw eruit?

Houdt er rekening mee dat een aanbouw een project van enkele weken is. Zodra alle plannen duidelijk zijn en iedereen precies voor ogen heeft wat er moet gebeuren, is de eerste stap het aanleggen van de fundering.
Zodra de fundering staat wordt de bestaande gevel afgebroken. Wij zorgen er uiteraard voor dat de nieuwe muren weer netjes worden opgebouwd. Wanneer de nieuwe gevel staat wordt er een dak geplaatst dat het geheel netjes afsluit.

Wat is het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw?

Aanbouw en uitbouw worden vaak door elkaar gebruikt. Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte gerealiseerd, bijvoorbeeld aan garage. Wanneer je kies voor het uitbreiden van de keuken of woonkamer praten we over een uitbouw.
De kosten voor een aan- of uitbouw zijn vergelijkbaar met elkaar. Wel zijn er verschillende mogelijkheden over de manier waarop de aan- of uitbouw gerealiseerd kan worden. Deze verschillende mogelijkheden brengen een ander kostenplaatje met zich mee.

Aanbouw Geffen

Meer informatie? Of wil je weten wat hoe we jouw situatie het beste aan kunnen pakken?

Kies je voor maatwerk of prefab?

Je kunt jouw aanbouw op verschillende manieren realiseren. Wil je de aanbouw zo snel mogelijk gerealiseerd hebben, zonder veel poespas? Dan kun je het beste voor een prefab constructie kiezen. Toch wat meer personalisatie voor ogen? Kies dan voor een maatwerk aanbouw.

Prefab aanbouw

Wanneer je kiest voor prefab, kies je voor gestandaardiseerd werk dat snel is geplaatst. De prefab constructie wordt in een werkplaats of fabriek opgebouwd en in zijn geheel afgeleverd. Dit houdt dus wel in dat er maar een beperkt aantal smaken beschikbaar zijn. Alles wordt op voorhand gemaakt zonder naar specifieke situaties te kijken.

Maatwerk aanbouw

Als je wat meer werk op maat wilt is prefab geen optie. Je dient dan te kiezen voor een maatwerk aanbouw.  Alles wordt dan op maat bij jou thuis gebouwd. Dit betekent wel dat de bouw langer duurt dan bij een prefab plaatsing. Ook is de prijs van maatwerk iets hoger dan die van prefab. Dit omdat alles naar specifieke wensen kan worden ingericht.
Het grote voordeel van maatwerk is dat je precies aan kunt geven hoe je het wilt hebben. Je kunt alles zo persoonlijk mogelijk maken.